Ramalan Sains Pertanian SPM 2016

WOW!!!!! TEKNIK PEMERIKSAAN KERTAS 1 DAN 2 UNTUK GURU AKAN DIBINCANG SELEPAS RAMALAN KERTAS 2 SAINS PERTANIAN SPM 2016 MUDAHNYA...... UNTUK ... LULUS ... SAINS PERTANIAN .... 2016???????? Sila Download fail Fakta Kertas 1 ...PdP Abad ke 21 ,Guru Abad ke 21, RPH Abad ke 21 ,Contoh RPH Nazir menilai, contoh rph pelbagai bentuk......sila muat naik pada bahagian PdP abad ke 21..terkini terkini.....Ramalan Sains Pertanian SPM 2016 ..... dibincangkan ..mulai .. ..30 mei 2016 . .

31 May 2016

Ramalan Kertas 1- Bab 1

Taburan soalan bagi Bab 1 Pertanian di Malaysia


Kita  dapati  secara puratanya 2 soalan yang akan dikeluarkan dari bab 1 ini. Saya menjangkakan soalan mengenai topik Taburan tanaman dan ternakan  serta Trend pertanian di Malaysia yang akan ditanya pada tahun 2016.


Contoh soalan  Padanan Taburan Tanaman dan ternakan. Pilihan jawapan ada 5 yang perlu dipilih hanya 4 jawapan yang betul.  Jawapan  U, P, Q, dan R


contoh soalan trend pertanian di Malaysia berbentuk gambarajah  paling lemah murid menjawabnya. Kebanyakan soalan sekarang 75% adalah soalan berbentuk gambarajah. Oleh itu diharapkan guru memberi latihan yang banyak dalam soalan bergambarajah.
Saya harap guru dan murid cuba banyakan buat latihan soalan trend dan taburan tnm tersebut bagi memantapkan pengetahuan dalam topik tersebut.

No comments:

Post a Comment

Peperiksaan Pecubaan Sains Pertanian SPM 2012 Selangor

Ruang Pesanan.